3. Ponències

logo_jornada.jpg

Inauguració

Rosa Casafont i Vilar

rosa_casafont_imatge.jpg

http://www.thabit.cat/

Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster Universitari en Neurociències per la Universitat de Barcelona i Màster en Salut Laboral per la Universitat de Barcelona. Estudis superiors de música en el Conservatori de Música de Barcelona i estudis de direcció PPD a l'Escola Superior d'Administració d'Empreses, ESADE.

Formadora en àmbits sanitari i educatiu. Part de l'equip formatiu del Màster Universitari oficial en Neurorehabilitació de la UAB (Institut Guttmann); del Postgrau de Neuroeducació de la UB; del Postgrau de Mentoria i Coaching Educatiu de la UB i del Postgrau en Llenguatges artístics per a la Transformació Social de la Universitat Ramon Llull.

Autora de llibres: Viatge al teu cervell i Viatge al teu cervell emocional, editats per Edicions B, coautora de Gimnasia emocional y coaching sota la coordinació de Rafael Bisquerra i actualment pendent d'entrega, aquest any 2017, d'una obra que edita Grupo Planeta, sobre Neuroeducació.

Com a professional de la salut i compromesa amb l'educació, tinc la sort d'exercir la meva vocació, la Medicina, i alhora la meva passió, les Neurociències. El meu exercici professional passa per portar als diferents àmbits d'activitat la Neurociència aplicada.

Ponència

Tens dos tresors. Felicita't

Saps que tens la capacitat de crear de forma innata? Posseïm dos tresors que descobrirem i que ens permetran construir de forma dirigida la nostra felicitat. Ara bé, els hem de cuidar i per fer-ho primer ens toca identificar-los, després saber com gestionar-los i finalment responsabilitzar-nos de fer-ho en la direcció adequada.

Vols aprendre a orientar la direcció d'aquests canvis? Ens podrem felicitar pel resultat.

En aquesta conferència, primer identificarem aquestes capacitats innates; aprendrem per on començar i des d'on partir, per afavorir la direcció del canvi i influir de forma més saludable en el nostre entorn. Descobrirem que som informació i energia i que connectem i sintonitzem de forma coherent amb el nostre estat emocional.

Maria Batet

maria-batet_lq-e1382783398397.jpg

http://valorsdemprendre.com/

(@mariabatetr)

Forma i entrena habilitats per emprendre projectes empresarials i de vida. Ha desenvolupat diferents metodologies per aprendre a emprendre i per ensenyar a emprendre. És mestre i Màster en Promoció Econòmica i Desenvolupament Local. Té una llarga trajectòria professional en l'àmbit de l'educació per la creativitat i l'emprenedoria. Ha elaborat nombrosos recursos pedagògics en aquest àmbit i ha escrit nombrosos llibres d'aquesta temàtica, d'entre els quals destaca El valor d'emprendre. El futur és d'ells coescrit amb Francesc Torralba i Crear i fer ampolles. Eines per educar la creativitat coescrit amb Franc Ponti i Enric Segarra. Té una col·lecció de materials propis sota el nom d'Aula Emprenedora.

Cada any forma centenars de persones en situació d'atur i n'acompanya i entre moltes en el procés de creació de la seva pròpia empresa.

Ha impartit formació per a docents en les diferents universitats catalanes (Universitat de Barcelona, Universitat Internacional de Catalunya, Universitat de Vic, Universitat de Girona, Universitat de Lleida i Universitat Rovira i Virgili).

Té una llarga trajectòria com a conferenciant i formadora i col·laborada en diferents diaris i blocs escrivint articles educatius i sobre emprenedoria.

És facilitadora gràfica acreditada.

Ponència

Netejar la mirada per innovar

La finalització del curs acadèmic porta implícits moments de reflexió i valoració però també de nous reptes i projectes. Fer les coses com les hem fet sempre no és garantia de que hagin de seguir funcionant. De fet, cada cop ens ho garanteix menys.

Els professionals dintre d'una organització necessiten aportar noves idees i noves maneres de fer. Ens calen idees bones i originals i que siguin aplicables i útils. La innovació esdevé, cada dia més, una necessitat.

El procés creatiu, llavor de la innovació, necessita aprenentatge. El camí per tenir bones idees és el mateix per a un artista que vol pintar un quadre, per a un escriptor que vol fer una novel·la o per a un professional que vol fer un assessorament lingüístic.

Com ho podem fer per netejar els patrons negatius de la nostra mirada? O per clarificar la imatge d'allò que volem aconseguir? «Netejar la mirada per innovar» és una conferència que vol donar pautes clares i pràctiques als assistents per entrenar la mirada creativita necessària per aportar nou valor a l'organització.

Què és el pensament creatiu?

Per què els professionals del CPNL necessiten pensar de forma creativa? A qui li pertoca?

Com es generen bones idees?

Per què netejar la mirada?

ENLLAÇ A LA PRESENTACIÓ

Presentació dels premis SIRGA

Joaquim Carbonell

foto_joaquimcarbonell.jpg

www.neos.cat

www.knoco.com

Diplomat en Ciències empresarials per la Universitat de Barcelona, especialitzat en màrqueting, Diplomat en Direcció de Màrqueting per ESADE i en Publicitat Directa per EADA, Màster d'Educació i Tecnologies de la Comunicació per la Universitat Oberta de Catalunya-UOC.

En l'actualitat és soci consultor de Neos Coneixement i Aprenentatge i director de Knoco a Espanya. Ha desenvolupat la seva experiència professional com a directiu de l'àrea comercial i de màrqueting d'empreses del sector serveis durant 9 anys. Des de 1999, treballa en el desenvolupament de projectes relacionats amb l'aprenentatge de les persones i la millora de les organitzacions. Ha col·laborat com a consultor extern per a diferents àrees funcionals de l'empresa: direcció general i gerència, recursos humans i direcció de persones, direcció comercial i màrqueting i àrea de gestió de la qualitat.

Ponència

La reinvenció de la roda i la gestió del coneixement

Hi ha problemes o reptes es produeixen a les organitzacions amb una certa freqüència. Per això, és possible que hagueu hagut de cercar solucions a situacions que altres ja havien resolt. Segurament també heu tingut la sensació de cometre errors que altres ja havien comès abans.

No sempre és possible reflexionar sobre allò après a l'hora de superar determinats reptes i, per tant, és difícil arribar a compartir els aprenentatges adquirits a través de la pràctica. Si aquestes situacions us són conegudes, us interessarà saber què és el que la gestió del coneixement pot fer per a vosaltres.

ENLLAÇ A LA PRESENTACIÓ

Presentació de la nova intranet del CPNL

Teresa Guix

foto_teresa_guix.jpg

Teia Guix i Boqué

https://www.linkedin.com/in/teresaguix/?ppe=1

Diplomada en Ciències Empresarials amb un Postgrau en Sistemes Intergrals de Gestió.

Actualment directora de Co-emprèn, empresa formada per persones emprenedores, que amb creativitat, experiència, contactes i passió facilitem la co-creativitat, la innovació i la creació de noves iniciatives empresarials innovadores i col·laboratives.

Experiència professional a la Fundació Cp'ac, formant i assessorant emprenedors, i a la Cecot, on va dur a terme diferents funcions de Direcció d'Àrea, d'Atenció al Soci, Qualitat, Cooperació Internacional i Emprenedoria i Creixement Empresarial. Ha creat, dirigit, coordinat o gestionat serveis d'informació, assessorament, comercials, clubs de professionals, processos de qualitat, serveis i projectes innovadors d'emprenedoria, creixement empresarial i de cooperació internacional.

Ponència

Design thinking o el procés per aprendre a crear

Fer conèixer què és el design thinking com a metodologia per aprendre a crear tant a nivell individual com de forma col·laborativa, amb l'objectiu de treballar de forma innovadora, posant en valor les necessitats dels usuaris.

ENLLAÇ A LA PRESENTACIÓ

Cloenda

 
2jornadacpnl/ponencies.txt · Darrera modificació: 28/07/2017 08.45 per Gemma Segura
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Netvibes