PRESENTACIÓ

(Imatge extreta del Tempir.cat)

PRESENTACIÓ

L’impacte que han adquirit les xarxes socials en la vida de milions de persones a tot el planeta –645 milions d’usuaris a Twitter i 1.300 milions a Facebook – obliguen a obrir una reflexió sobre la manera com el CPNL pot emprar aquestes eines per assolir dos dels grans objectius que té plantejats en aquests moments: d’una banda, la promoció dels serveis del Consorci en l’àmbit socioeconòmic per tal que el català sigui la llengua principal de treball i de comunicació de les empreses; i de l’altra, la promoció de l’ús i de les actituds favorables per continuar progressant en la fita del català com a llengua comuna.

Tant per la seva dimensió com per l’experiència acumulada al llarg de 25 anys, el CPNL és un referent en la promoció de la llengua i de nous hàbits que condueixin a un major ús del català. Això no obstant, en un món cada cop més interconnectat, aquesta experiència no hauria de concentrar-se només en el Principat de Catalunya i ni tan sols en el conjunt de l’àmbit lingüístic de la llengua catalana: la nostra experiència i les accions que s’emprenguin d’ara endavant en l’àmbit de les xarxes socials poden ser un mirall per a aquelles llengües que malden per una certa normalització en contextos d’inferioritat demogràfica o jurídica. La dinamització lingüística té un component de contacte humà que resulta imprescindible. Les xarxes socials són, en aquest sentit, una via complementària que ha de permetre reforçar totes les accions que es facin interpersonalment. Amb tot, negligir-ne la potencialitat implicaria deixar d’explorar unes possibilitats que una llengua com la catalana no s’hauria de deixar perdre.

 
2jornadadin/presentacio.txt · Darrera modificació: 26/11/2014 12.30 per Gemma Segura
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Netvibes