CONFERÈNCIES

Dia 26 Guida Al·lès

Seqüències didàctiques de la Competència Lingüística

Abstract

La seqüència didàctica competencial. Com són les classes quan funcionen? Com les pensem per improvisar millor? Quines eines emprem per treballar i avaluar les estructures textuals i les estratègies de comprensió?

Biodata

Vaig estudiar pedagogia i faig feina (som autònoma) com a formadora en CB. He copublicat Ordinadors a les aules (Graó, 2010, un capítol sobre les CB).

He treballat tant anys en l´àmbit de l´educació formal (infantil, primària, batxillerat, cicles formatius) com al de l´educació no formal (Casal de Joves, Programa del Muchacho Trabajador a l´Amazonia Equatoriana, formadora de Save The Children i el Casal del Raval).

Interessos: estratègies de comprensió i seqüència didàctica, com aprenen els fillets, per què fracassen, com motivar-los…. me van interessar les CB perquè eren un camí per afrontar la tristesa dels fillets que estan arraconats, però ara pens que el factor clau és la motivació dels adults.

Blog: Recursos didàctics per a l´autoformació

La Guida ha preparat al GoogleDocs un diari col·laboratiu per compartir les idees, les impressions, les reflexions, els dubtes… que ens suggereixi la sessió.

Presentació:Dia 27 Ana M. Margallo

La literatura, porta d’entrada a una nova llengua i a una nova cultura.

Abstract

El reconeixement de la importància de la dimensió afectiva de l’aprenentatge d’idiomes ha reforçat l’aposta per la literatura en l’ensenyament de segones llengües. Aquesta conferència resumeix algunes de les raons que avalen la importància de la literatura en l’acollida lingüística i cultural dels nouvinguts. Un cop fixat el paper que pot tenir la formació literària en les classes de català per a adults, s’ofereixen algunes pautes sobre els criteris de selecció de lectures i sobre les activitats adequades per a aquest context educatiu.

Biodata

Llicenciada en Filologia Hispànica i Doctora en Didàctica de la Llengua i la Literatura per la Universitat Autònoma de Barcelona (2005). He estat professora de secundària durant més de vint anys i actualment sóc professora lectora del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballo amb el grup de recerca GRETEL(Grup de Recerca en Literatura Infantil i Juvenil i Educació Literària).

He participat en la docència del Màster Internacional en Llibres i Literatura per a Infants i Joves i en el de la Diplomatura de Biblioteca Escolar, Cultura Escrita y Sociedad en Red (UAB – UB – OEI) així com en cursos de formació permanent del professorat.

Els meus interessos investigadors se centren en l’educació literària i les meves publicacions han desenvolupat línies de recerca sobre les aportacions del treball per projectes a l’adquisició de la competència literària, la selecció de lectures literàries amb criteris didàctics, les aplicacions de la literatura a les aules amb alumnat nouvingut, el pas de les lectures adolescents a les lectures adultes i els llibres de text. Actualment estic interessada en la lectura literària en pantalla i en les pràctiques socials i escolars de lectura en l’entorn digital.

Publicacions

Claves para formar lectores adolescentes con talento

Presentació 
2jornadaens/conferencies.txt · Darrera modificació: 10/09/2013 11.00 per Carme Bové
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Netvibes