II Jornades aprendre llengües al segle XXI. Barcelona, juny 2013

PRESENTACIÓ

En el marc de la formació adreçada a tècnics de l'àmbit d'ensenyament del Consorci, l'any passat vàrem fer la I Jornades aprendre llengües al segle XXI amb l'objectiu de fer confluir l'expertesa de persones d'àmbits més vinculats a la recerca i, per tant, amb una mirada més teòrica de l'ensenyament de la llengua i l'expertesa de tècnics del Consorci, amb una mirada pròpia de la pràctica de l'ensenyar i aprenendre català.

Enguany, ens proposem continuar aquest model de Jornada, però hi afegim un petit espai d'interacció entre els participants, per això, les conferències estan plantejades amb preguntes i activitats breus que ens facin reflexionar sobre els temes tractats.

La presentació de bones pràctiques són fonamentals per intercanviar propostes, idees, reflexions de pràctiques que duem a terme a l'aula i que ens aporten bons resultats. Un dels propòsits d'aquesta Jornada és que tots sortim amb idees suggeridores que ens permetin millorar la nostra tasca docent.

Enguany centrem en dos grans temes la reflexió més teòrica, d'una banda el com organitzem la seqüència didàctica per aconseguir alumnes més competents comunicativament, una conferència agosarada perquè en en una seqüencia didàctica hi intervenen tots els eixos que vam tractar a la jornada passada (habilitats, gramàtica, avaluació, motivació, recursos…) i l'altre gran tema és el de la lectura, com a través de la lectura aconseguim crear vincles entre cultures, com a través de la lectura aprenem llengua.

Per tal d'enriquir les aportacions i reflexions al voltant d'aquests temes, pensem que és interessant obrir un espai d'interacció i de debat abans, durant i després dels dos dies de treball presencial. Per això proposem un hashtag que ens permeti identificar les aportacions que puguem fer tots a la xarxa: #2jornadaens

 
2jornadaens/inici.txt · Darrera modificació: 18/12/2013 11.31 per Joan Vilarnau
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Netvibes