Establiment de llicència

Quan els drets d'explotació ja siguin del CPNL ja es podrà publicar l'obra. En aquest moment, caldrà establir la llicència corresponent.

Els continguts de l'obra són sempre propietat del CPNL, per això tota obra del Consorci ha de portar explícita una marca de copyright.

D'acord amb l'article 5 dels Estatuts del CPNL (“el Consorci té com a finalitat fomentar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua catalana.”), tendirem a permetre la lliure distribució dels materials que elaborem. Aquí tenim diverses possibilitats de llicències:

 1. El CPNL es reserva tots els drets sobre l'obra: no en permet la distribució, la modificació o la venda sense el consentiment explícit
 2. Els CPNL permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que li sigui reconeguda la seva autoria, però amb alguna d'aquestes condicions:
  • si permet o no modificacions de l'obra
  • en el cas que les permeti, si obliga a compartir la mateixa llicència
  • si permet utilitzar aquesta obra per a finalitats comercials

El primer cas correspon a una llicència “copyright”, mentre que el segon correspon a una “Creative Commons”.

Els annexos 1 i 2 corresponen al model de pàgina de crèdits que cal incloure a l'inici de qualsevol obra que es publiqui. Es tracta de models de mínims: s'hi poden afegir altres informacions, com l'ISBN, dades CIP, etc.

Els diversos models són els següents:

 1. Reconeixement-No Comercial-Sense Obra Derivada (annex 1). Permetem copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra, sempre se'n reconegui l'autor (en aquest cas, el CPNL), se'n faci un ús no comercial i no se'n facin obres derivades.
 2. Reconeixement-No comercial-Compartir amb la mateixa llicència (annex 2). Permetem copiar, distribuir, comunicar públicament l'obra i que se'n facin obres derivades, sempre se'n reconegui l'autor (en aquest cas, el CPNL), se'n faci un ús no comercial i que les obres derivades tinguin aquesta mateixa llicència.

 
cc/llicencia.txt · Darrera modificació: 31/01/2013 09.51 per Joan Vilarnau
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes