Crear menús

El menú és la part de la web que apareix a la part esquerra de les pàgines del CNL i que permet que els visitants es facin una idea de què poden trobar al web i, a la vegada, els proporciona l'accés a tots aquests apartats. Justament per aquesta finalitat orientativa, hem d'intentar que els menús no siguin ni massa llargs ni massa curts: han de tenir els ítems justos perquè es puguin llegir amb facilitat, i mirar que el text no sobrepassi una línia. Els menús els podem reaprofitar per a tantes pàgines que vulguem, i en podem podem crear tants com vulguem.

Per crear un menú amb el Houdini, cal seguir els passos que hem anat seguint en altres casos, a saber:

 1. Accediu al mòdul Menús, del menú superior.
 2. Clicar a Crea Menú.
 3. Omplir el camp Nom, amb el nom que tindrà aquest menú (no és un nom d'arxiu) i Descripció (el nom que apareixerà als llistats interns del Houdini).
 4. A l'apartat Estil, deixeu les opcions que ja hi ha.
 5. Aleshores haureu de decidir a quines pàgines voldreu que es pugui aplicar aquest menú nou. A sota de tot, trobareu un desplegable que us permetrà definir-ho i, just a sobre, allà on diu Aquest menú és aplicable també per a les subcarpetes? podreu especificar si també podrà ser utilitzat a les carpetes filles.
 6. Cliqueu a Crea.
 7. Torneu a l'inici dels menús i cliqueu el nom del menú que acabeu de crear.
 8. Per crear una entrada del menú, cal clicar a Crear entrada menú.
 9. Allà on diu Text cal introduir el text que es visualitzarà en el menú.
 10. L'Adreça és la pàgina on portarà l'enllaç quan es cliqui el text. Si és una pàgina del mateix directori, n'hi ha prou entrant el nom del fitxer (respectant sempre les majúscules i minúscules). Si no, cal introduir la ruta completa (com ara http://www.gencat.cat).
 11. Si l'enllaç porta a una pàgina que no és del CPNL, cal seleccionar al desplegable Nova finestra.
 12. Després cal clicar a Crear. A partir d'aquí es poden crear tantes entrades com es vulgui, i es poden ordenar amb les fletxes amunt i avall.
 13. Un cop acabat, cal publicar el menú. Per fer-ho, cal clicar al quadradet verd a dalt a la dreta on diu Publicar menú.


 
houdini/menu.txt · Darrera modificació: 01/12/2014 12.56 per Joan Vilarnau
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes