Què vols fer/saber?

Sens dubte, la majoria dels continguts de la intranet són en aquest apartat.

Hi hem posat tot allò que respon a una d'aquestes dues preguntes:

 • Què vols fer?

Sovint anem a la intranet per fer coses: per exemple, demanar unes hores d'assumptes propis, apuntar-nos a un curs de formació, sol·licitar un certificar, etc. Intentem que aquí puguis saber tot allò referent al que vols fer i l'enllaç o el document concret per poder-ho fer.

 • Què vols saber?

De vegades no necessitem fer coses, sinó que volem saber-ne, és a dir, necessitem una informació: com muntar un acte, quins criteris hem de seguir per avaluar un nivell concret o com explotar les dades del CRM. Tot això també volem que ho trobis aquí.

Com puc trobar la informació?

Hem muntat un triple sistema per poder localitzar la informació:

seleccio_023.jpg

 • Cercador: al cercador hi podem posar el concepte (o conceptes) d'allò que estem cercant. La intranet ordenarà els resultats per ordre de rellevància, donant prioritat al fet que els mots cercats apareguin al títol, a les praules clau, a les categories o, si no, al contingut de la fitxa.

També hi ha la possibilitat de la cerca avançada.

→ afegint + o – abans de la paraula que volem forçar que aparegui: +cursos -preus -especialitzats

→ el signe + dona prioritat al mot que el porta: +permutes mobilitats

→ posant entre cometes per forçar que cerqui el sintagma: “portal de VxL”

→ l’asterisc * serveix de variable de cap, un o més caràcters: preven* torna tant servei de prevenció com organització preventiva

Quan fem una cerca, la intranet ens ofereix els resultats amb un quadre de filtre a l'esquerra, que ens permet filtrar per tipus de fitxa (procés o “què vols fer?” i banc del coneixement o “què vols saber?”), per autor i per categoria principal. Això pot ser útil si cerquem alguna paraula que pot pertànyer a més d'una categoria principal, com ara material.

seleccio_027.jpg

 • Navegació per les categories: a la pàgina inicial hi ha les categories “mare”, amb les seves subcategories. Si hi navegues, veuràs que les categories es van desplegant cap a la dreta. La categories són color negre, mentre que les fitxes apareixen de color vermell:
 • Paraules clau: totes les fitxes tenen algunes paraules clau definides. Aquestes paraules clau es presenten a la portada del “Què vols fer / saber?” en forma de núvol.

seleccio_028.jpg

Com és una fitxa?

Les fitxes tenen set apartats.

seleccio_025.jpg

 1. Molla de pa / categoria: a totes les pàgines de la intranet en aquesta posició hi ha la molla de pa, que serveix per saber a quina categoria som i permet tornar enrere per les categories mare. Aquí serveix per saber a quina categoria pertany la fitxa, tornar a la categoria per veure totes les fitxes germanes, o anar directament a una de les categories superiors.
 2. Títol de la fitxa.
 3. Autor. Aquí es pot veure quina estructura del CPNL ha redactat la fitxa i s'encarrega de les actualitzacions. Si hi trobes algun error, ja saps a qui ho has de dir! smiley
 4. Documents. Quant la fitxa correspon a “Què vols fer”, allò que vols fer no es pot fer mai des de la mateixa fitxa, sinó que sempre finalment caldrà un document o un enllaç. En aquest espai és on hi ha el document que dona sentit a la fitxa. També hi ha fitxes corresponent a “Què vols saber?” que tenen documents en aquesta posició (tot i que a dins el text n'hi poden tenir més). És el cas, per exemple, de programes de cursos.
 5. Text. Aquí tenim el cos de la fitxa. Encara que finalment la finalitat de la fitxa sigui un document, sempre mirem que hi hagi una explicació d'allò que s'està demanant: legislació aplicable, dates, circumstàncies, etc.
 6. Etiquetes relacionades. Les etiquetes serveixen per acotar conceptualment la fitxa, relacionar-la amb altres categories i facilitar-ne la cerca. Per això no estan limitades quant a quantitat.
 7. Fitxes relacionades. Quan hi ha dues fitxes amb continguts molt vinculats, establim un enllaç per mitjà d'aquest camp.
 
intranet/que_vols_fer.txt · Darrera modificació: 13/06/2018 12.54 per Joan Vilarnau
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes