Recursos

En el menú principal, després de “La meva intranet” i “El CPNL” hi ha un punt de “Recursos”. Aquí hi aniran els recursos que els CPNL vagin desenvolupant per al seu personal. Ja s'està treballant en recursos nous, però els que hi ha ara mateix són els següents:

1. Mediateca

Es tracta d'una base de dades que indexi tots els materials multimèdia dels CNL. Entre tots els centres tenim repartits vídeos, àudios i albums de fotos per molts serveis d'Internet: Youtube, Instagram, Pinterest, Facebook, Google Photos, etc. Ara mateix es fa molt difícil saber què tenim i com recuperar-ho.

La idea és que cada vegada que algú d'un centre pengi algun material en alguna xarxa, ompli una fitxa a la mediateca.

Això permetrà:

  • Que el mateix CNL tingui un registre de tots els seus materials, independentment d'on els tingui
  • Que el CNL o qualsevol altre puguin cercar materials penjats a les xarxes d'Internet, amb un cercador que permet filtrar per CNL, per data, per tipologia del material i per tema

Per fer-ho, cal que cada CNL digui a l'Àmbit de Projecció i Comunicació quina o quines persones han de poder crear i editar fitxes de materials. Les persones que hi estiguin autoritzades, quan entrin a la mediateca veuran aquesta icona a dalt a l'esquerra:

Quan facin clic a aquesta icona podran crear fitxes noves i editar les fitxes que hagi creat qualsevol persona del seu CNL amb permís per fer-ho.


És molt important que tots els CNL aneu omplint les fitxes dels materials que pengeu. Si ho aconseguim tenir actualitzat, serà un recurs que ens donarà moltes facilitats a tots, i podrem reutilitzar molts materials!

2. Programa d'identificació visual (PIV)

El PIV és el document base que explica com s'ha d'utilitzar la imatge corporativa del CPNL i de tots els CNL. L'Àmbit de Projecció i Comunicació vetlla per l'aplicació d'aquest programa i per recollir tots els suggeriments que sobre la seva aplicació i altres necessitats manifestin els CNL.

Les orientacions contingudes al PIV fan referència a la imatge general, a la papereria i inclou específicament els cursos de català i el Voluntariat per la llengua.

3. Cercador de materials

Es tracta d'una base de dades dels materials oficials que s'elaboren des del CPNL i que és bo que tots els CNL coneguin i puguin reaprofitar adaptant-los a la seva realitat concreta.

 
intranet/recursos.txt · Darrera modificació: 13/06/2018 09.37 per Joan Vilarnau
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Netvibes