RECULL DE NOTÍCIES

El CPNL organitza les I Jornades de Dinamització per compartir el coneixement dels seus professionals

Les jornades han permès compartir experiències en l’àmbit de la dinamització del català

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha organitzat els dies 20 i 22 de novembre les I Jornades de Dinamització: Metodologies, experiències i adaptació als nous escenaris al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada de Barcelona. Aquesta activitat ha volgut ser un punt de trobada per als tècnics de normalització lingüística que fan dinamització al CPNL per compartir experiències i detectar bones pràctiques per generalitzar-les i aprofitar-les com a font d’informació i d’innovació.

La directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, la senyora Ester Franquesa, ha inaugurat les jornades, que considera molt oportunes perquè la dinamització és de gran importància per canviar els hàbits lingüístics. També ha destacat que la feina de dinamització s’ha fet i es fa amb la complicitat de les entitats i les persones: treball en xarxa i en equip, i ha encoratjat els tècnics del CPNL a seguir treballant en aquesta línia.

Durant els dos dies s’han compartit bones pràctiques de temàtica diversa que els centres de normalització lingüística (CNL) han aplicat als seus territoris: Pla 21 dies. Una eina per impulsar un canvi d’hàbits lingüístics; Una colla castellera com a parella lingüística; Sistema d’avaluació d’activitats en el sector associatiu i Fa x Mi, el primer dia. Les experiències del segon dia han estat La Ganxet Pintxo: promoció de la llengua mitjançant una ruta de tapes; Siguem aranyes. Una xarxa d’establiments al servei del català; Sessions de joc; Lèxics específics com a eines de dinamització; La comunicació mitjançant les TIC i El català fa vendre. Recursos lingüístics i bones pràctiques empresarials. .Els CNL que han explicat les seves experiències són: Alt Penedès i el Garraf, Ca n’Ametller, l’Hospitalet, Sabadell, Reus, l’Heura, Barcelona, Vallès Oriental i Girona.

Les jornades han comptat també amb les ponències dels professors Llorenç Comajoan, “Eines i recursos per a una dinamització més eficaç”, i Francesc Xavier Vila, “Per avançar en l'ús: reflexions aplicades sobre els canvis dels comportaments lingüístics”. El cap del Servei de Política Lingüística del Govern d’Andorra, Joan Sans Urgell, ha estat un dels convidats a les jornades i ha presentat l’experiència de promoció de la llengua catalana als grans magatzems que es va dur a terme l’any 2010 al Principat i que va servir de model al CNL de l’Alt Penedès i el Garraf per dissenyar i implementar la campanya “A qui li toca?”.

 
jornadadin/recull_de_noticies.txt · Darrera modificació: 04/12/2013 08.52 per Gemma Segura
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Netvibes