CNL de l'Hospitalet

Més de cinquanta persones van participar el 21 d’abril en el Dictat Popular que el CNL de l'Hospitalet i la Xarxa de Biblioteques van organitzar a l'Auditori Barradas. Aquest acte estava emmarcat en les Festes de Primavera i en l’Any Llull.

El text escollit va ser un fragment adaptat del Llibre de les bèsties, de Ramon Llull, en motiu de la commemoració del setè centenari de la mort de l'escriptor. L’actor hospitalenc Santi Monreal va ser l’encarregat de fer-ne la lectura.

El text es va llegir tres vegades: la primera, perquè els participants se'n fessin una idea general; la segona, fragment a fragment; i per acabar, una nova lectura global perquè els participants comprovessin que no s'havien descuidat res. Tot seguit també es van dictar deu paraules de certa dificultat per si calia desempatar.

Finalment, mentre els tècnics corregien els dictats, es va repartir la correcció a tots els assistents i es va fer un comentari de les dificultats que presentaven tant el text com les paraules que s'havien dictat. Per cloure l'acte es va convidar tothom a una copa de cava i es van lliurar els premis als guanyadors.

Visita a l’exposició “La desmesurada vida de Ramon Llull”

Un grup d’alumnes d’Intermedi 3 van visitar l’exposició “La desmesurada vida de Ramon Llull” a la biblioteca Can Sumarro de l’Hospitalet. Aquesta mostra itinerant, realitzada per la Institució de les Lletres Catalanes, va ser a la biblioteca del 27 d’abril al 18 de maig. L’exposició, de petit format, permet acostar la figura de Llull als visitants, ja que mostra la importància de l’autor en la posteritat i la seva connexió amb el món actual. A més, va acompanyada d’una publicació gratuïta, que la gent es pot endur, on s’expliquen els fets més destacats de l’obra i vida de Llull. Els alumnes d’Intermedi 3 van aprofitar aquest material per treballar in situ la figura de l’escriptor.

Aquest material també va servir per fer conèixer l’escriptor medieval en un grup de Bàsic 2.

Les paraules clau de Llull

Els alumnes del CNL de l’Hospitalet s’han acostat a la figura de Ramon Llull a través de mots clau de la seva vida i obra. Aquesta ha estat la manera de difondre l’escriptor en diversos nivells. L’activitat ha consistit a ordenar unes lletres per formar una paraula, vinculada a la figura de Llull. Per facilitar-ho, cada cartell contenia també la definició del mot. Un cop descoberta la paraula amagada, s’ha explicat quina relació tenia amb l’escriptor i filòsof mallorquí. Aquesta proposta didàctica estava formada per un total de 10 cartells: un que situava la figura de l’autor i 9 que contenien paraules amb les lletres desordenades (viatger, cristià, ciència, filòsof, llengua, mística i servent). El Club de Scrabble de l’Hospitalet s’ha encarregat de seleccionar els mots i dissenyar-ne els cartells. D’altra banda, alguns grups de Suficiència han aprofitat el personatge per treballar-ne la descripció i han llegit fragments de la seva obra.

 
llull/cnl_de_l_hospitalet.txt · Darrera modificació: 14/06/2016 12.08 per Elena Xirau
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Netvibes