3.2 Assessorament lingüístic

**57.265 pàgines revisades**

El Servei d’Assessorament Lingüístic (SAL) del CPNL té l’objectiu de donar suport temporal a les persones que s’hi adrecen perquè puguin aconseguir l’autonomia lingüística, és a dir, que no hagin de dependre d’un servei d’assessorament lingüístic per elaborar textos que s’adeqüin a la normativa.

El SAL desplega una sèrie de serveis per assolir aquest objectiu, com ara sessions de recursos lingüístics a Internet, formació en l’ús de l’Optimot i plans d’autonomia lingüística personalitzats. Durant el 2015 s’han dut a terme 126 sessions sobre recursos lingüístics, amb un total de 1.541 participants. Mentre la persona no és capaç de redactar documents sense el suport del SAL, el Servei li ofereix l’oportunitat de revisar els seus textos.

Els textos corregits pel SAL compleixen els estàndards més alts de qualitat lingüística. El personal d’assessorament en fa la revisió ortogràfica i sintàctica i proposa solucions per millorar-ne l’estil.

Les accions d’assessorament que duen a terme els centres de normalització lingüística no es limiten només a aquestes actuacions que s’han esmentat fins ara. La difusió de fórmules normatives a través de Twitter, d’apunts de llengua en format paper o digital, o la publicació d’entrades en els blogs són exemples d’activitats que desenvolupen els CNL en l’àmbit de l’assessorament. Destaquem el blog del CNL de Sabadell, Pel blog gros, o el Rubricatus 2.0, del CNL de l’Hospitalet, en el qual es fa un apunt mensual amb l’objectiu de difondre alguns aspectes de la normativa i l’ús del català poc assimilats, a través d’un canal que permet la interacció amb els usuaris.

Taula 13. Pàgines revisades per sectors

Pàgines revisades per sectors. Any 2015
Administració local 34.467
Empreses i establiments comercials 6.415
Associacions 6.847
Altres sectors 9.536
TOTAL 57.265


 
memoria2015/3cultura/assessorament.txt · Darrera modificació: 31/05/2016 11.51 per Cristina Aguilera
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Netvibes