Llengua i promoció de l’ús

Tenen una rellevància especial les actuacions del CPNL en l’àmbit de les administracions, en l’àmbit econòmic i també les actuacions per promoure articles de consum en català.

Pel que fa a les administracions, el CPNL col·labora amb els ens locals per estendre el coneixement i facilitar els circuits per garantir l’ús de la llengua catalana en les diferents situacions comunicatives que es donen entre administració i administrat. En aquest àmbit, el català és la llengua d’ús habitual i normal, per aquest motiu es fa un èmfasi especial en la qualitat de la llengua. Amb aquesta finalitat, el Consorci dóna suport i presta servei als departaments i organismes de les diferents administracions locals, Generalitat de Catalunya i Administració de l’Estat.

En l’àmbit econòmic, el CPNL actua amb diferents programes per millorar-hi la presència i la qualitat de la llengua. Des d'impartir cursos a mida fins a fer sessions de sensibilització sobre l’ús de la llengua. Amb aquestes actuacions el Consorci està arribant amb decisió al món empresarial, sector on encara hi ha molta feina a fer.

També es vetlla per facilitar que els productes de consum en català existents siguin coneguts i a l’abast dels consumidors, i en prioritza el cinema i els jocs. Enguany destaca la primera aplicació per a mòbils del Consorci per promoure el joc i la joguina en català.

 
memoria2015/4promocio.txt · Darrera modificació: 30/05/2016 14.09 per Cristina Aguilera
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Netvibes