4.1 Administració pública

Des de la seva creació, el Consorci ha estat vinculat estretament a l’Administració pública, especialment amb la local. La col·laboració amb els ens municipals i comarcals afavoreix la cohesió social mitjançant el foment de la llengua catalana, per exemple a partir de l’acolliment lingüístic. A més, el CPNL duu a terme una sèrie d’actuacions perquè el personal de les administracions públiques consolidi la seva autonomia lingüística i per garantir la qualitat comunicativa dels documents.

Administració local

620 processos de selecció de personal. Més de 3.000 proves corregides

El CPNL treballa estretament amb l’Administració local. Un dels objectius principals és consolidar l’autonomia lingüística del personal que hi treballa a través de cursos i de la formació en recursos lingüístics a la xarxa. Altres àmbits en què el Consorci hi col·labora és en els processos de selecció de personal, en l’assessorament sobre models de documents i en la revisió de textos breus.

Cursos adreçats al personal de l’Administració local

El CPNL ha organitzat dotze cursos per al personal de l’Administració local amb un total de 213 inscrits. Els CNL que els han organitzat són: CNL de Terrassa i Rubí (4); CNL de Girona (3); CNL L’Heura (2); CNL de Lleida (2) i CNL Vallès Occidental 3 (1).

Foment de l’autonomia lingüística

Al llarg del 2015, els CNL han organitzat un total de 31 sessions de recursos lingüístics, amb un total de 250 participants.

Suport a les polítiques de gestió de personal

Una de les funcions dels CNL és assessorar sobre els procediments de gestió de les proves de llengua catalana en els processos de selecció del personal a les administracions locals. Per aquest motiu, el CPNL participa en l’administració i correcció de la prova de català dels processos de selecció. Concretament, ha participat en 620 processos i ha administrat i corregit 3.304 proves.

Suport a les polítiques d’acollida municipal

El CPNL participa, a través dels CNL, en els circuits d’acollida municipal i en les taules de coordinació d’entitats d’acollida. Es poden trobar més detalls d’aquestes actuacions a l’eix 2.

Altres administracions públiques

Els cursos oferts a altres administracions públiques s’han concentrat en l’Administració de l’Estat. Els cursos s’han impartit en la modalitat en línia i en la combinada, a través de la plataforma Parla.cat. S’han fet, en total, tretze cursos amb 198 inscrits de les demarcacions de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona, del nivell B1 fins a l’S3. A més, també s’han dut a terme dos cursos de Comunicacions administratives, amb 50 inscrits.

D’altra banda, el Departament de Cultura, el CPNL i RENFE han signat un conveni per realitzar cursos en línia al personal de l’entitat estatal. El CNL de Barcelona ha estat l’encarregat de coordinar i impartir la formació.

 
memoria2015/4promocio/admpubl.txt · Darrera modificació: 31/05/2016 11.51 per Cristina Aguilera
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Netvibes