5.3 Projectes fets el 2015

Durant el 2015 s’ha treballat, sobretot, en la nova intranet. Això ha consumit molts dels recursos disponibles i ha deixat poc espai per treballar en altres projectes, però tot i així s’ha fet un esforç per no aturar els projectes importants i s’han desenvolupat projectes de creixement, més que de millora, com el cercador de còmics o la sala de premsa.

Cercador de còmics en català

El CNL de Barcelona ha creat el primer Cercador de còmics en català en el marc de la campanya "Uaaaaaaau… iuhu, pataplaf!", engegada el passat mes de març a la ciutat de Barcelona, i que vol donar a conèixer l'oferta de còmic i de manga en català i fomentar-ne la lectura i el consum.


El Cercador de còmics en català del CNL de Barcelona és un catàleg en línia que permet consultar l'oferta de còmic i de manga (manga vol dir còmic en japonès) en català i que inclou 738 referències de còmics editats en català des dels més famosos com Bola de drac, Astèrix, Naruto i Els Barrufets, entre molts d'altres, fins a altres més desconeguts per al públic majoritari com Blankets, Abulio, Fushigi Yûgi 1, etc.

S'hi pot accedir des de l'adreça http://breu.cpnl.cat/a

Pàgina de jocs

Enguany s'ha impulsat la 4a edició de la campanya «I tu, jugues en català?». Una de les actuacions d'aquesta campanya ha estat l'actualització de la pàgina Jocs en català del web del Consorci per a la Normalització Lingüística, on es pot consultar l'oferta de jocs i joguines en català, així com també la llista d'establiments adherits, amb un mapa sensible on apareixen geolocalitzats. A la pàgina web també hi ha disponible un cercador de jocs en català, que permet fer cerques filtrant per nom del joc, fabricant, edat recomanada o tipologia.

Millores en el cercador de cursos

La pàgina de cpnl.cat que atrau més visites és el cercador de cursos (http://breu.cpnl.cat/b). A l'octubre hem fet un seguit d'actuacions per permetre als nostres usuaris trobar el seu curs amb més facilitat i, sobretot, incloent-hi, d'una manera molt més clara, els cursos complementaris i específics.

Sala de premsa

El Consorci ha obert al seu web una nova sala de premsa, que permet millorar la comunicació externa i visibilitzar les activitats que desenvolupa. En aquest nou espai, adreçat als professionals de la comunicació, també hi poden trobar informació corporativa i l'actualitat dels centres de normalització lingüística a les xarxes socials.

El portal de premsa està organitzat en cinc espais d'informació:

 • Destaquem, on apareix una notícia destacada del Consorci.
 • Notes de premsa, espai que mostra els comunicats de premsa que es generen des de l'Àmbit de Projecció del CPNL.
 • Més enllà de l'aula, mostra (de forma aleatòria) experiències i activitats dels centres que s'han dut a terme amb èxit fora de l'aula, com a complement de les classes presencials.
 • Agenda del CPNL, calendari sensible que recull totes les activitats previstes pels CNL.
 • El CPNL a les xarxes socials, recull les darreres entrades que els centres han fet a Facebook, Twitter i Youtube. En el menú lateral s'accedeix a:
  • Glossari del CPNL, recull les sigles i mots d'ús més habitual al CPNL
  • Informació corporativa, enllaça amb l'apartat Qui som i l'espai de Transparència del Consorci
  • Lot de premsa, ofereix informació bàsica del CPNL i la seva activitat
  • PIV de premsa, permet la descàrrega de logotips del Consorci i del programa Voluntariat per la llengua
  • Contacte premsa, formulari que permet fer peticions i consultes més concretes a l'Àmbit de Projecció
  • Punts d'informació, mostra, geolocalitzats en un mapa, tots els punts d'atenció al públic del CPNL

Finalment, els periodistes també tenen accés a:

 
memoria2015/5projeccio/projectes.txt · Darrera modificació: 06/07/2016 12.28 per Joan Vilarnau
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes