Ponències dialogades. III Jornades Aprendre Llengües al Segle XXI

Dia 19 de juny: De les TIC a les TAC per fer pràctiques de Llengua i Literatura, a càrrec d'Antoni de la Torre i d'Alícia Martí:

En Toni de la Torre i l’Alícia Martí ens mostraran projectes amb les TIC per ensenyar i aprendre llengua. Ens mostraran com crear portafolis, com treballar amb la rúbrica, el potencial dels relats digitals, videolits, com fer manifestos en Edu.glogster, com tractar l’enregistrament de la veu i també experiències concretes de projectes com “Carrers lingüístics”, “Cims lingüístics”, “Sona la llengua”, “Videoling”, etc.

Vídeo


Dia 20 de juny: El llenguatge de les emocions i les emocions i la llengua, a càrrec d'Anna Forés i Teresa Terrades:

L’Anna i la Teresa ens presentaran com les emocions regulen els processos d’aprenentatge, ens parlaran del vincle que hi ha entre emoció i llengua, de la importància de les relacions en els processos d’aprenentatge, del plaer d’aprendre, de les gamificacions i les aproximacions a la llengua, etc.


cpnldef.pdf

Vídeo

BIODATES

Antoni de la Torre
Llicenciat en Filologia Hispànica-Lingüística Valenciana. A Secundària imparteix “Valencià: Llengua i Literatura” des de 1985. Va exercir de professor associat a l’Escola de Magisteri d’Alacant un parell d’anys, i a 1991 va aterrar definitivament a València on ha combinat la docència a l’institut amb la formació del professorat en dos vessants: d’una banda la capacitació lingüística en els nivells mitjà i superior, i de l’altra, la formació en didàctica de la llengua. Els darrers anys ha impartit tallers i cursos en diversos centres d’innovació i recursos del professorat així com una assignatura al Màster d’Assessorament Lingüístic i Cultura Literària de la Universitat de València al voltant del portfolio electrònic i les TIC.Als noranta va elaborar guies de lectura,va traduir uns quants llibres de literatura juvenil de l’èuscar per a les editorials Bromera i Tàndem, i va adaptar a l'àmbit valencià llibres de text de Llengua i Literatura. Des de llavors intenta substituir-ne l’ús en la seua pràctica docent. A Batxillerat ja ho ha aconseguit treballant en línia.
Llocs web: Antoni de la Torre La Paraula Vola

Alícia Martí
Professora de català a Secundària. Des del 2007 compagina aquesta feina amb la formació de docents com a professora associada del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura a la Universitat de València, concretament en els estudis de Grau de Mestre/a en Educació Primària i en Educació Infantil, i també en el Màster Universitari en Professor/a d’Educació Secundària de l’especialitat de llengua i literatura catalanes de la Universitat de València.
Forma part del Grup d’investigació Interacció i Ensenyament de Llengües (GIEL) de la Universitat de València i de la xarxa cooperativa d’experiències TIC per a l’ensenyament en valenciàUn entre tants
Investigació sobre la didàctica de la llengua i la literatura, les TIC com a recurs educatiu, educació lingüística en entorns plurilingües i l’ensenyament de la gramàtica.
Lloc web: http://www.uv.es/marclia/

Anna Forés
Doctora en Filosofia i ciències de l’Educació. Vicedegana de Pedagogia.
Amateur de la vida. Recercadora dels inèdits viables de l’educació.
Preocupada i ocupada en i per l’educació.
Autora de diferents llibres i articles educatius: Assertivitat, Resiliència,Neurodidàctica, Acció social 2.0, E-mociones, etc.

Lloc web: Anna Forés Miravalles, per seguir somiant més informació

Teresa Terrades
Professora d’històries a Secundària -Llicenciada en Geografia i Història a la Universitat de Barcelona-.
Coach educativa - Màster de Coaching i Lideratge per la Universitat de Barcelona-.
Dirigeixo La Sastreria, l’espai d’assessorament i orientació per a joves, pares i docents.
Formadora del Professorat en Educació Relacional a través de l’Institut Relacional i l’editorial SM.
Escric sobre educació i coaching educatiu a: -Blog de la Fundació Jaume Bofill dins el Diari de l’Educació
-Diari de l’Educació
-M’obres la porta? Blog del Diari Ara dins l’Ara Mestres.
Lloc web:** La sastreria __

 
3jornadaens/ponencies.txt · Darrera modificació: 18/05/2015 12.00 per Joan Vilarnau
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Netvibes