Presentació. III Jornades Aprendre Llengües al Segle XXI

El 2014, un any especial en molts sentits, també és especial perquè l’equip de tècnics de normalització lingüística que dediquem una bona part de la nostra vida a l’ensenyament del català, podem tornar a coincidir junts. Les III Jornades aprendre llengües al segle XXI pretenen ser un punt de trobada, d’intercanvi, de reflexió, de propòsits de millora, en definitiva, d’aprenentatge de bona part de l’equip que ens dediquem a ensenyar català.

No són temps fàcils per a ningú i això fa necessari que no ens falti l’oportunitat de trobar-nos, de compartir, de debatre, d’analitzar, d’adaptar-nos a les noves situacions. Les III Jornades aprendre llengües al segle XXI pretenen ser un espai de creixement professional que ens permeti acabar el curs acadèmic amb entusiasme i començar el següent amb propòsits nous que ens engresquin a viure els nous temps amb optimisme.

Enguany, com en les altres edicions, les jornades incorporen alguna novetat organitzativa amb l’objectiu de millorar, especialment, els moments d’intercanvi. Cada dia hi ha una aportació de dos experts d’altres àmbits, per tal de conèixer altres mirades i experiències, que enguany serà dialogada, i després hi ha els tallers, que volen ser espais per compartir opinions, reflexions, per fer propòsits de noves experiències i noves aventures.

Els dos grans blocs temàtics d’aquestes III Jornades són les TIC en contextos d’aprenentatge i les emocions com a reguladores de l’aprenentatge. Dels dos blocs obtindrem la mirada de persones expertes procedents d’altres àmbits, com l’ensenyament obligatori, la universitat, etc. amb l’objectiu de conèixer com aborden aquests temes en altres contextos similars als nostres. En el bloc de les TIC volem conèixer experiències i projectes per ensenyar i aprendre llengua dins i fora de l’aula, projectes col·laboratius, pràctiques comunicatives des d’una mirada competencial, etc. En el bloc de les emocions, com que sense emoció no hi ha motivació i la motivació per fidelitzar els alumnes és un objectiu clau per al Consorci, volem conèixer els mecanismes i les estratègies que cal tenir en compte a l’aula per crear emocions positives que augmentin l’afectivitat i la motivació per aprendre i per usar la llengua.

A més d’aquests dos grans blocs, que encetaran els dos dies de les jornades amb una ponència dialogada, hi haurà els tallers que tractaran i reflexionaran sobre temes de gran actualitat, com per exemple com abordar les TIC, com abordar la gramàtica, com manejar el plurilingüisme i la intercomprensió de llengües a les aules multilingües, el portafoli com a recurs i la lectura per a l’aprenentatge.

Aprofitarem també per fer un tast d’algunes experiències i bones pràctiques que s’han dut a terme enguany, com la dels Contes del Món, el tricentenari i l’art per a aprendre llengua.

Finalment, clourem l’acte celebrant l’Any Vinyoli amb una breu lectura de poemes a càrrec del grup La Rabera Eclèctica.

Les III Jornades poden començar abans de les dates previstes i acabar després si es produeixen intercanvis comunicatius a Twitter: #3jornadaens

 
3jornadaens/presentacio.txt · Darrera modificació: 18/05/2015 11.56 per Joan Vilarnau
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Netvibes