La motivació a l’aula de català

Presentació

Presentació
Marc teòric
Decàleg
Eines de reflexió i d'autoavaluació
Bones pràctiques
Fonts
Crèdits
Contacte

Man jumpLa motivació a l’aula de català és un projecte que neix de la necessitat de millorar les pràctiques a l’aula per intensificar les ganes i la motivació dels alumnes per aprendre català. Les estadístiques ens indiquen que tenim un nombre considerable d’alumnes al primer grau del nivell bàsic o Bàsic 1 (l’A2 del MECR) que no continuen el seu aprenentatge i que no arriben, per tant, a assolir el nivell bàsic de la llengua. Amb la voluntat de trobar diverses estratègies per amplificar les possibilitats d’aprendre català d’aquests alumnes, volem aportar reflexions perquè des de l’aula i des de l’acció docent els alumnes tinguin més interès per seguir el seu procés d’aprenentatge.

Hem plantejat aquest material en forma de decàleg. Hem seleccionat deu actituds que creiem que s’han de promoure des de l’acció docent, les hem il·lustrat amb un conte i les hem ampliat amb el desenvolupament d’estratègies que implica cada actitud. L’objectiu d’aquest material és que serveixi per crear debat, per reflexionar, per intercanviar opinions i experiències entre els tècnics de cada equip dels centres de normalització.

Volem donar les gràcies als tècnics que han participat amb nosaltres escrivint els contes adaptats a cada actitud i estratègia. En cap cas pretenen ser l’única manera d’abordar cada actitud; simplement són una il·lustració, una fotografia instantània i positiva que tracta part de cada estratègia, i s’adrecen al professorat, amb l’objectiu de fer visibles les respostes a cada actitud i permetre establir el debat. Us agrairem que, si feu servir aquest material per debatre com, des de l’aula, podem potenciar i promoure les actituds positives i la motivació per a l’aprenentatge de la llengua, ens feu arribar les vostres aportacions.

També volem reconèixer la inspiració que ens ha proporcionat Entramats (Duran i Monereo 2001), ja que ens ha ajudat a ordenar el plantejament de les diverses estratègies de motivació, com el fet d’inserir un conte que il·lustri una situació de motivació, o una fitxa que detalli les estratègies, etc.

Desitgem que sigui un material útil, que ens permeti fer una autoanàlisi i ens aporti pistes sobre com podem millorar la nostra tasca a l’aula.

Comissió de Motivació

 
motivacio/inici.txt · Darrera modificació: 10/02/2014 08.36 per Carme Bové
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Netvibes