Presentació. IV Jornada Aprendre Llengües al Segle XXI

Un any més estem preparats per encetar l’espai formatiu i d’intercanvi dels tècnics del Consorci per a la Normalització Lingüística que dediquen tota o una bona part de la seva jornada a l’ensenyament de la llengua catalana.

Enguany, durem a terme la IV Jornada Aprendre Llengües al Segle XXI i, com sempre, la considerarem un espai de trobada presencial entre companys, un espai d’intercanvi de punts de vista i d’experiències i també un espai per compartir reflexions i propostes de treball.

Aquesta vegada, les Jornades se centren en dos temes ben diferents, però al mateix temps ben complementaris. Per una banda, reflexionarem al voltant de la gramàtica, amb l’objectiu de trobar l’element desllorigador que ens permeti abordar els continguts gramaticals en contextos d’ús de la llengua i, per altra, reflexionarem al voltant la ludificació, la creativitat i la innovació a l’aula, amb l’objectiu de trobar fórmules que ens permetin aprendre, també la gramàtica, des d’una estratègia més lúdica. Som conscients que tant la gramàtica com la ludificació són dos temes que interessen des de fa temps al nostre col·lectiu i, per tant, també sabem que les Jornades seran un granet més de sorra a l’experiència de bona part de la comunitat.

La novetat d’enguany és que l’aportació que farem com a Consorci a la pròpia comunitat del Consorci serà el document i la proposta de treball de dos seminaris, un de gramàtica i un de ludificació. Dos seminaris que treballaran durant els dos mesos que precedeixen les jornades per tal de reflexionar i crear un document que pugui ser una referència interna sobre cada tema, sobre com abordar la gramàtica i sobre com tractar el joc a l’aula. Els seminaris compten amb el guiatge d'alguns dels ponents experts que participaran a les Jornades.

En aquest espai web trobareu la informació de les jornades, de tots els participants, dels ponents, dels equips dels seminaris. Com cada anys, després de les jornades, seran l’espai que acollirà tota la documentació, presentacions, vídeos i materials que s’hagin tingut en compte o s’hagin creat, de tal manera que es converteixi en un repositori formatiu per als tècnics del Consorci per a la Normalització Lingüística i per als professionals d’altres àmbits propers al nostre.

Esperem que siguin del vostre interès.

Barcelona, primavera de 2015

 
4jornadaens/presentacio.txt · Darrera modificació: 16/06/2015 06.35 per Carme Bové
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Netvibes