Manual del registre en línia

Art és un programa informàtic que permet convertir les carpetes que vulguis del disc dur, en un registre automàtic de propietat intel·lectual. És senzill i segur.


1. Descarrega i instal·la ART


2. En arrencar el programa s'obrirà el navegador a una pàgina on ens hem d'identificar a SafeCreative i que dóna permís al programa per registrar. Les dades del compte es donen des de l'Àmbit de Formació i Foment a les persones autoritzades. Si ho pregunta, cal fer clic a “Authorize”.


3. Cal tornar al programa ART i seleccionar la carpeta o carpetes a on posarem els continguts que vulguem registrar automàticament a SafeCreative:

 • (1) – Indica per a cada carpeta amb quin perfil de registre es registraran les obres d'aquesta carpeta. De moment sempre hem de fer servir el perfil que apareix per defecte.
 • (2) – Pots activar o desactivar el registre automàtic de cadascuna de les carpetes que hagis configurat (3).

Podem crear més d'una carpeta, per exemple, en funció del tipus de material que vulguem registrar (text, àudio, vídeo, fotos, etc.)


4. Quan tenim les carpetes registrades al programa, només cal que posem l'obra o obres (els arxius) que vulguem registrar a la carpeta, amb el l'administrador d'arxius del sistema operatiu. Cal tenir en compte que cal seguir els passos explicats a la pàgina que explica el procés de registre d'obres.


5. Quan hem posat un arxiu nou a la carpeta registrada al programa, veurem que des del programa l'arxiu es puja al servidor.

Quan s'ha pujat al servidor, hem d'anar a la pàgina web per poder completar el registre de l'obra.


6. Allà veurem el treball que hem pujat, i hem de fer clic a “Editar”. Ens apareixerà la pàgina d'edició, que haurem de completar:

Cal omplir tots els camps:

 1. Tipus d'obra: normalment farem servir “Formació, divulgació”.
 2. Resum de l'obra: és important que expliquem breument què és aquesta obra i qui en són els autors.
 3. Etiquetes: paraules clau, separades per comes, que també ajuden a localitzar i identificar ràpidament les obres.
 4. Idioma: sempre hi posarem el català.
 5. Llicència: cal fer clic a sobre la llicència i s'obrirà una pàgina amb els diversos tipus de llicència. Cal triar curosament el tipus de llicència d'acord amb els criteris establerts. De totes maneres, recomanem que es faci servir per defecte la primera (Creative Commons Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0).
 6. Què es registra: per defecte registre autoria i drets.
 7. Tipus de registre: per defecte optem pel registre públic i descàrrega permesa.

Finalment cliquem a “Guardar”.


7. Després cal generar l'etiqueta identificativa del registre. Per fer-ho, a la pàgina on hi ha les obre registrades cal clicar a “Etiquetas informativas”:

Allà ens generarà diverses etiquetes:

Cal guardar-ne al disc dur per poder-la fer servir a l'obra, tal com s'explica al punt 5 del procés de registre. En aquest cas, recomanem utilitzar la primera etiqueta de la segona fila i explicitar l'enllaç que ens donen a la pàgina.


8. Un cop tenim l'arxiu definitiu amb pdf i amb la llicència i l'etiqueta del registre, cal tornar a editar l'obra i pujar aquesta última versió.

Atenció: cal fer-ho ens les primeres 24 hores, ja que després no es permet pujar noves versions.


9. Cal tornar a l'àrea on hi ha les obres i tancar el registre.

 
cc/art.txt · Darrera modificació: 04/02/2013 11.33 per Joan Vilarnau
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes