La pàgina inicial

Quan entrem a la intranet arribem a la pàgina més important: la pàgina inicial.

La pàgina inicial està dividida en nou espais:

seleccio_008.jpg

Els espais són els següents:

1. Opcions personals

Si obrim el desplegable de les opcions personals, trobem les següents opcions:seleccio_009.jpg

 • El meu perfil

Porta a una pàgina personal, on es pot pujar la popia foto, explicar les aficions o el que es pot aportar al Consorci. És similar a les pàgines públiques que es poden tenir a les xarxes socials.

 • La meva contrasenya

Aquí permet canviar la pròpia contrasenya. Cal tenir en compte que, com que es tracta d'un sistema unificat, si canviem aquesta contrasenya no només afectarà a l'accés a la intranet, sinó també a tots els serveis de l'Office365 i a alguns equips informàtics del CPNL.

 • El meu Espai personal

És un enllaç cap a l'aplicació de Personal (quan estigui disponible)

 • Sortir

Serveix per tancar la sessió.

 • Web del CPNL

Porta cap a la pàgina pública del CPNL.

El menú principal sempre és accessible, des de totes les pàgines. Quan hi cliquem, es despleguen els submenús. Els ítems més importants són:

 • La meva intranet

En aquest apartat hi ha tot allò que es refereix únicament a la persona que ha entrat, com accés al correu del CPNL, la meva agenda (importa els esdeveniments del calendari de l'Office365, accés al pla de formació i la perosnalització de la intranet.

 • El CPNL

En aquest apartat hi ha tot allò referent al CPNL, a les persones que el formen i a l'organització.

 • Recursos

Aquí s'hi poden trobar recursos per als professionals del CPNL. Actualment hi ha eines de comunicació, materials d'imatge o el pla de mitjans digitals, però és previst que més endavant en vagin apareixent d'altres.

 • Què vols fer/saber?

Aquí hi ha els continguts principals de tota la intranet, organitzats en fitxes. Més informació a l'apartat Què vols fer / què vols saber.

3. Caixetes inicials

A la part superior, en un lloc ben preeminent, hi ha les caixetes principals, que no deixen de ser accessos a web externes o internes. Podem tenir un màxim de sis caixetes, i les podeu fer servir per poder anar fàcilment a llocs on aneu sovint. Cal tenir en compte, però, que algunes d'aquestes caixetes, tres o quatre, depèn del moment, vindran fixades des de Serveis Centrals. Les altres les podeu configurar de la manera que s'explica a l'apartat Opcions de personalització.

4. Accessos principals

A la banda esquerra hi ha una barra que sempre és present, tot i que es pot minimitzar. A diferència del menú, són enllaços no organitzats, simples accessos directes a funcionalitats importants:

seleccio_012.jpg• Correu: és un accés directe a l'Outlook online. Com qu la sessió ja està iniciada, s'obre directament la teva bústia de correu.

• Eines: porta a una pàgina que conté totes les eines ifnromàtiques corporatives.

• Favorits: mostra tots els continguts que s'han marcat com a favorits. Això inclou totes les pàgines i fitxes que s'han marcat així per mitjà de la bola vermella que sempre hi ha al lateral dret.

• Notificacions: la intranet de vegades mostra notificacions, per exemple, si algú t'envia un missatge intern o comparteix algun contingut amb tu. Val la pena entrar-hi, seleccionar “Opcions” i decidir si les notificacions que genera la intranet també les vols rebre al correu o no.

• Tasques a fer: és una petita i molt simple aplicació que permet apuntar-se, un mateix, tasques que ha de fer, i tenir un cert control sobre si s'han fet o no.

• Directori del CPNL: és un accés directe a la pàgina que també és a “El CPNL > Les persones” on hi ha tots els treballadors del Consorci. Des d'allà es pot veure la fitxa pública de cada persona i es poden filtrar per CNL o cercar per qualsevol paraula de la fitxa. També permet afegir persones com a preferides per no haver-les de cercar cada vegada.

• Configuració: permet configurar la pàgina inicial de la intranet: les caixetes inicials, el nombre de notícies corporatives que ens hi apareixen, quines notíciesvolem veure a “les meves notícies” i si volem veure els mòduls d'aniversaris i de tauler d'anuncis.

Assistència informàtica: és un accés directe a l'aplicació de tiquets per obtenir assitència informàtica.

5. Notícies corporatives

Aquí es visualitzen les notícies corporatives que elaboren els àmbits de Serveis Centrals. A l'apartat de “Configuració” pots triar quants ítems vols veure.

6. La meva agenda

Aquí es mostren els tres pròxims esdeveniments que tens al calendari de l'Outlook (si n'hi tens).

7. Botó d'opcions

Aquest botó apareix en totes les pàgines de la intranet, i té tres opcions:

 • Afegeix als favorits: de vegades quan trobem una pàgina és difícil després saber-hi tornar, recordar on era. Amb aquesta opció, afegim la pàgina o la fitxa que estem visualitzant als nostres favorits, i la tindrem sempre accessible a través del botó “Favorits” de la barra lateral esquerra.
 • Comunica'm els canvis (no disponible a la pàgina inicial): t'envia una notificació (i un correu, si ho tens configurat així) cada cop que la pàgina o la fitxa té alguna modificació. Això permet estar sempre al dia de les modificacions que es fan als continguts que més t'interessen.
 • Compartir: permet enviar a algú del CPNL la recomanació de visitar aquesta pàgina o contingut.

8. Les meves notícies

Aquest mòdul permet tenir a la pàgina inicial de la intranet notícies personalitzades del web que es prefereixi. A la barra lateral, a dins de “Configuració” podem triar quins orígens hi volem o bé fer clic a “Afegir feed RSS” per afegir-ne de personalitzats. També podem moure de lloc tot el mòdul.

9. Altres mòduls

Finalment, podem tenir dos mòduls més, que també podem moure i amagar a l'apartat de “Configuració”:

 • Aniversaris: una de les opcions que podem utilitzar en personalitzar-nos la intranet és afegir el dia i mes de naixement. Aleshores la intranet ens avisa si hi ha algun company que compleix anys just aquell dia.
 • Tauler d'anuncis: aquest mòdul funciona com un suro en una paret, funciona per deixar-nos notes entre nosaltres. Podem fer-nos saber si necessitem alguna cosa, si volem desprendre'ns d'una altra, si fem una actuació, si hem publicat un llibre, etc.
 
intranet/la_pantalla_inicial.txt · Darrera modificació: 13/06/2018 06.25 per Joan Vilarnau
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes