Opcions de personalització

Una intranet ha de ser diferent per a cada persona que la utilitza. Hi ha parts que hi tindran accés uns treballadors i no uns altres, en funció d'on treballa cadascú o de quin tipus de feina fa.

Però, al costat d'això, hi ha un seguit d'opcions que podem utilitzar per personalitzar la intranet i fer que sigui una eina molt més del nostre gust. Vegem-les:

1. El perfil

Cada usuari de la intranet té una pàgina pública on pot posar la seva foto, una imatge de portada, dades com l'aniversari, les xarxes socials o les aficions. En definitiva, l'objectiu és fer-nos més humans. Som companys de feina, i som persones que passem moltes hores juntes. Creiem que cal reivindicar la visió més personal de cadascú de nosaltres.

seleccio_013.jpgPer accedir al propi perfil cal desplegar el menú on hi ha el nostre nom a dalt a la dreta de la intranet i seleccionar “El meu perfil”.

D'entrada, veurem el nostre perfil públic, però just a sota la imatge de perfil hi ha un quadre que diu “Edita el teu perfil”.

A dins podem omplir els camps que vulguem, tenint en compte que la informació que hi poseu mai no serà pública a Internet.

També val la pena destacar que hi ha un camp anomenat “Què us puc oferir”, en el qual pots posar si tens alguna habilitat o alguna possibilitat que vulguis oferir a algun CNL en les seves activitats. Es tracta de donar valor, un cop més, a les persones que formem el CPNL. Massa sovint anem a buscar lluny coses que tenim a dins…

A la teva part pública, i sense haver d'entrar a modificar el perfil, també pots indicar el teu estat d'ànim, que serà públic per a les altres persones.

seleccio_014.jpg

Per veure el perfil públic dels altres companys, hem de fer clic a la barra lateral esquerra, a la icona de “Directori del CPNL”.

2. La pàgina inicial

A la pàgina de la pàgina inicial ja s'han explicat les diverses opcions de personalització. Val la pena recordar que podem peronalitzar-nos:

  • algunes icones de dalt
  • el nombre de notícies del CPNL
  • les meves notícies
  • el mòdul d'aniversaris
  • el tauler d'anuncis

Tota aquesta personalització es pot fer per mitjà de la icona de “Configuració” de la barra lateral esquerra.

3. Continguts personalitzats

A la intranet hi ha molts continguts, alguns dels quals poden no interessar-nos, altres més, i segur que n'hi ha que ens interessen molt. La intranet proporciona un sistema per no haver de buscar cada vegada els continguts que ens interessen. És el que en diem “Preferits”.

Quan som en una pàgina que volem guardar entre els nostres preferits, hem de fer clic al botó vermell de la dreta, que desplega tres opcions:

seleccio_016.jpg

Quan fem clic a la primera opció, s'incorpora un enllaç cap a aquest contingut accessible des de “Preferits” a la barra lateral esquerra i des del menú principal La meva intranet ⇒ Preferits intranet.

Val la pena fer notar que la segona opció permet rebre una notificació cada cop que un contingut canviï.

4. Els meus enllaços

La intranet també ens permet guardar adreces d'interès cap a les pàgines web que vulguem, igual que es pot fer en el navegador, però amb la diferència que aquestes adreces sempre les tindrem accessibles des de qualsevol lloc on ens connectem a la intranet.

Per afegir una adreça d'interès, hem d'anar al maneú La meva intranetEls meus enllaços.

Allà hem de fer clic a “Afegeix un enllaç”, i hem d'omplir el títol i la URL de la pàgina que volem tenir enllaçada:

seleccio_019.jpg

5. Notificacions

La intranet de tant en tant pot generar notificacions: si un altre usuari ens envia un missatge, si comparteixen una pàgina amb nosaltres, etc. Una qüestió important és decidir si volem que aquestes notificacions es quedin a la intranet o si també volem rebre-les per correu electrònic.

Per defecte, les rebem també al correu electrònic, però podem deshabilitar aquesta opció des de la barra lateral Notificacions ⇒ Opcions.

 
intranet/opcions_de_personalitzacio.txt · Darrera modificació: 11/06/2018 08.31 per Joan Vilarnau
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Netvibes