Llengua i cultura

El CPNL col·labora en la incorporació del català a la vida dels ciutadans des d'un punt de vista ampli. Per aquest motiu facilita espais per a l'ús del català i acosta el coneixement del patrimoni cultural i literari i també de les entitats culturals i socials destacades de cada població tant a alumnes com a participants del VxL.

Aquesta línia de treball es desenvolupa amb el programa Llengua, cultura i cohesió, que enforteix el coneixement i l'ús del català a través del foment de la lectura, amb la celebració de les commemoracions literàries de l'any, l'organització de clubs de lectura i la celebració de les efemèrides literàries, com el Dia Mundial de la Poesia, Sant Jordi i altres. Així mateix, les sortides per celebrar les tradicions vinculades al calendari, les festes populars i el descobriment d'altres aspectes de la cultura catalana col·laboren a cohesionar grups i reverteixen positivament en la millora de l'ús del català. La col·laboració amb entitats locals enriqueix encara més el treball i cohesiona la ciutadania.

D'altra banda, una llengua amb tantes manifestacions culturals, però que no té un ús completament normalitzat, necessita vetllar especialment per la qualitat i la correcció lingüística amb què s'utilitza. Per això el CPNL té un servei d'assessorament lingüístic que difon els recursos lingüístics a l'abast de la societat per millorar l'ús de la llengua i acompanyar les persones i les organitzacions en el seu camí cap a l'autonomia lingüística.

 
memoria2015/3cultura.txt · Darrera modificació: 08/07/2016 11.37 per Cristina Aguilera
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Netvibes