Les xarxes socials al CPNL. Consells bàsics

Consells sobre l'ús de les xarxes socials

Decàleg:

 1. Compartir a les xarxes socials allò que realment volem compartir. No publicar res que ens pugui resultat comprometedor. Si volem compartir textos, fotos o vídeos que ens poden perjudicar, fer servir altres vies.
 2. Configurar SEMPRE les opcions de privacitat de les eines que fem servir. Val la pena dedicar-hi el temps que faci falta.
 3. Valorar sempre que ens demanin dades nostres si realment val la pena. Recordeu: quan una cosa és gratuïta és que la mercaderia som nosaltres.
 4. Vigilar amb les aplicacions que instal·lem a les xarxes socials i als mòbils. Totes ens demanen permisos i solem oblidar-les amb els permisos donats. Pots controlar les aplicacions a les quals has donat permís des d'aquesta pàgina.
 5. Utilitzar sempre que sigui possible connexions segures (SSL) i, si l'ordinador no és nostre, tancar sempre les sessions.
 6. Utilitzar programari actualitzat (sistema operatiu i programes ofimàtics).
 7. Canviar la contrasenya de tant en tant i utilitzar-ne una de segura. I no dir-la a ningú!
 8. Instal·lar extensions i aplicacions que ajudin a la privacitat, com ara Abine, Disconnect.me, utilitzar proxies o la gran aplicació de privacitat, Tor (podeu veure com començar amb Tor aquí). Utilitzar navegadors que garanteixin la privacitat.
 9. Utlititzar, quan calgui, el navegador en mode navegació privada (control+Maj+N en Chrome i control+Maj+P en Firefox).
 10. Trobar un bon equilibri entre la ingenuïtat i la paranoia.

Tornar a l'inici

 
privacitat/cpnl.txt · Darrera modificació: 24/10/2013 22.06 per Joan Vilarnau
 
Excepte on es digui una altra cosa, el contingut d'aquest wiki està subjecte a la llicència següent: CC Attribution-Share Alike 4.0 International
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Twitter
 • Netvibes